Otázky a odpovědi

Nejčastější žádosti a podněty

Větrání ve vozidlech

Nízkopodlažní tříčlánková tramvajová vozidla jsou vybavena nucenou ventilací ovládanou řidičem, která vhání do vozidla vzduch z vnějšího prostředí. Ostatní tramvaje jsou vybavené střešními otvory, které si mohou otevřít nebo zavřít i cestující. Nicméně vozidla rozehřívá slunce a vždy zde bude vyšší teplota než venku. Jediným řešením je klimatizace prostoru pro cestující. Vzhledem k velké výměně vzduchu v zastávkách, kdy se otevírají téměř vždy všechny dveře je energeticky i finančně velmi náročné udržet pomocí klimatizace ve vozidlech přijatelnou teplotu.

Nízkopodlažní autobusy mají obousměrnou ventilaci, směr vzduchu reguluje řidič tlačítkem na přístrojovém panelu a rovněž tak otevření střešních poklopů může učinit pouze řidič.  Stropní ventilátory spouští řidič.

Tramvaje typu EVO jsou vybaveny topením a klimatizací prostoru pro cestující, které se reguluje pomocí vnějších a vnitřních čidel nezávisle na řidiči. 

 

 

Otázky a odpovědi

Pokud jste nenalezli odpověď, můžete využít níže uvedeného formuláře.

* Na dotazy a podněty s neúplnými údaji nereagujeme

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.