Vánoční tramvaje opět vyrazí do ulic Olomouce

Společně se zahájením vánočního programu v Olomouci vyrazí do ulic i vánoční tramvaje Dopravního podniku města Olomouce. Cestující sveze ozdobený vůz T3 číslo 164, který vídávají lidé v Olomouci od roku 2018, a vyrazí i souprava vozů EVO 212 a 213, ta ve vánoční podobě cestující poprvé svezla v minulém roce.

V těchto dnech probíhá instalace výzdoby na vozy tak, aby byly v termínu připraveny vyrazit do provozu. „Na vánočně osvětlené tramvaje se cestující mohou poprvé těšit v neděli 20. listopadu večer, kdy vyrazí do provozu v době rozsvícení vánočního stromu. Jezdit budou do 6. ledna,“ informoval předseda představenstva DPMO, a.s. Ing. Jaroslav Michalík.

Vánoční souprava EVO bude tentokrát k vidění na lince č. 4. „Soupravu EVO nasadíme na lince číslo 4, tedy na trase Nová Ulice – Náměstí Hrdinů – Žižkovo náměstí – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět. Vůz T3 č. 164 bude jezdit na lince číslo 7, tedy na trase Hlavní nádraží – Tržnice - Neředín,“ doplnil místopředseda představenstva DPMO, a.s. Ing. Pavel Zatloukal.

Vnitřní část soupravy EVO opět ozdobí obrázky dětí, tentokrát je zvoleno téma „Vánoce v Olomouci“. Obrázky mohou děti do 15 let spolu s rodiči přinést do 16. listopadu do dopravního podniku. Prvních 20 dětí dostane drobnou odměnu a na sociálních sítích potom v prosinci proběhne hlasování o nejhezčí obrázek. Autoři tří vítězných kreseb budou odměněni dárkem.

Podrobné informace ohledně soutěže najdou zájemci na:https://www.dpmo.cz/blog/detail/?id=140

V minulém roce byla vánoční souprava EVO zařazena do 5. ročníku ankety dopravního magazínu MHD86.cz o nejhezčí vánoční tramvaj a v konkurenci 24 evropských měst obsadila krásné 9. místo.

Jízdní řády vánočních vozů budou zveřejněny na webových stránkách dpmo.cz

 

 

 

 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.