Tramvajová trať na Nové Sady: stavba postupuje rychle

Od března vzniká na Nových Sadech nová část tramvajové trati. Během dubna a května se práce výrazně posunuly. Po úvodní demolici a nezbytném kácení stromů a keřů se nyní už hlavně staví a přemísťuje.

Pracuje se na novém napojení ulice Trnkova na ulici Rooseveltovu, hotová je přeložka vodovodu, kabelovod a základy trolejového vedení pro tramvajovou trať. Stavební firma připravuje novou komunikaci, parkoviště a chodníky, chystají se sítě pro veřejné osvětlení a semafory. V Zikově ulici se výstavba kanalizačního sběrače přesunula před prodejnu Albert, proto musel být uzavřen přechod pro chodce u trafiky.

V příštích týdnech se hlavní stavební aktivity v ulici Zikova přiblíží ke křížení s ulicí Werichova, takže bude nutné uzavřít přechod pro chodce před budovou Oltermu. Pro bezpečné přecházení k Albertu a Penny Marketu pak bude zřízen provizorní přechod přes Zikovu ulici právě v místech nyní uzavřeného přechodu u trafiky.

Stavba 1200 metrů dlouhé tramvajové trati má být hotova na podzim 2022, budou na ní tři zastávky a kromě trati vzniknou i nové chodníky, přechody pro chodce, cyklostezky, semafory a veřejné osvětlení a uskuteční se také nová výsadba zeleně.

Fotografie:

 
 
Zdroj:  https://www.olomouc.eu

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.