Ulice 8. května bude v prosinci dokončená. Za pár týdnů mohou začít jezdit tramvaje

Potvrzeno. Rekonstrukce ulice 8. května v centru Olomouce by měla skončit za necelých šest týdnů. Ačkoliv se stavební firma od začátku opakovaně potýkala s problémy kvůli koronaviru, vzkázala teď, že na začátku prosince mohou na koleje vyrazit první tramvaje, tak jak bylo slíbeno. Tramvaje budou nyní jezdit jen na Žižkovo náměstí a zpět.

„Stavební práce už pokročily tak, že od 5. prosince může být zahájen provoz tramvají v ulici. 8 května. Tramvajová trať bude až do otevření nového mostu přes Moravu ukončena úvratí na Masarykově třídě,“ potvrdil náměstek primátora Martin Major. Dočasnou konečnou zastávkou tak bude Žižkovo náměstí. Volný průjezd tramvají až k hlavnímu nádraží bude možný teprve v polovině roku 2022 po otevření nového mostu na Masarykově třídě.

Podrobnější údaje o jízdních řádech na trati k Žižkovu náměstí budou uveřejněny na webových stránkách Dopravního podniku města Olomouce.

S kompletním dokončením celé rekonstrukce ulice 8. května se počítá přibližně k termínu 18. prosince. Dopravní obslužnost v této ulici bude nadále zachována po dohodě se zhotovitelem ve stávajícím režimu, tedy pouze pro zásobování a IZS.

 

Zdroj: https://www.olomouc.eu/aktualni-informace/aktuality/25852

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.