Nová tramvajová konečná zastávka u Vrchního soudu

U Vrchního soudu na Masarykově třídě přestavují tramvajové koleje. Nejde o opravu trati, ale o něco úplně jiného. Na tomto místě totiž vznikne během podzimu nová konečná zastávka.

Tramvaje sem budou jezdit od centra města, a protože stavba velkého mostu na Masarykově třídě potrvá ještě další rok a půl, zhruba do června roku 2022, budou tramvajové spoje od centra k nádraží končit zatím tady. Práce na kolejovém svršku teď směřují k vytvoření kolejové úvrati. Oboustranná tramvaj sem přijede, pomocí úvrati přejede na vedlejší kolej a bude pokračovat zpět do centra města. Na vytvoření klasické točny tady není dost místa a navíc by to bylo, vzhledem k tomu, že jde jen o zastávku dočasnou na rok a půl, i zbytečně nákladné.

Tramvaje od centra na dočasnou konečnou u Vrchního soudu vyjedou poprvé na začátku prosince. Do té doby musí být dokončena nejen sama kolejová úvrať, ale hlavně rekonstrukce ulice 8. Května a rekonstrukce mostu přes Mlýnský potok v ulici 1. máje.

Odkaz na článek: ZDE

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.