Vánoční tramvaj

Ve středu 1. 12. 2021 vyjela poprvé do provozu kompletně nazdobená nová vánoční tramvajová souprava. Letos DPMO ozdobil nejnovější tramvaje typu EVO1. Touto tramvají chce přispět k vánoční atmosféře Olomouce, kterou každý rok vyhledávají tisíce nejen místních, ale i turistů. „Bohužel i v letošním roce je adventní čas poznamenaný epidemií koronaviru. Doufáme, že se bude tramvaj líbit a alespoň trochu tak zlepšíme náladu obyvatelům a návštěvníkům Olomouce“ řekl předseda představenstva Ing. Jaroslav Michalík.

 „Vánoční souprava byla poprvé vypravena do provozu již 21. listopadu. Z technických důvodů byla nazdobena jen částečně, protože nebyl dodán veškerý materiál od dodavatele z Francie. Obecný nedostatek materiálu na trhu se dotkl i trhu s led osvětlením. Od dnešního dne je ale již výzdoba kompletní“ doplnil předseda představenstva.

DPMO zakoupil osvětlení vč. první instalace, v následujících letech si instalaci bude již provádět vlastní silou. Předpokladem je, že výzdoba bude využívána minimálně následujících pět let.

Pro doplnění vánoční atmosféry jsou v interiéru soupravy instalovány obrázky dětí ze Základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci. Malby a kresby na téma České mše vánoční vznikly pod pedagogickým vedením Marty Mastrákové a Heleny Lisé.

Vánoční tramvajová souprava nízkopodlažních vozů 212 a 213 bude denně vypravována na lince č. 7. Každý den ji potom doplní i nazdobená tramvaj typu T3 č. 164, která ji v pracovní dny bude ve večerních hodinách střídat na lince č. 7 a ve dnech pracovního klidu bude celodenně vypravována na lince „U“. Tuto tramvaj cestující v Olomouci již znají z minulých let.

Vánoční tramvaje budou v Olomouci jezdit až do 6. 1. 2022.

>Jízdní řády vánočních tramvají platné od 12. 12. 2021 ve formátu pdf 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.