První tramvaj v Olomouci dostala nové plastové sedačky, důvodem je usnadnění údržby


Do ulic Olomouce vyrazila v polovině dubna první tramvaj s nově instalovanými plastovými sedačkami. Na rozdíl od aktuálně používaných polstrovaných sedaček jsou ty nové jednoduše omyvatelné. Ke změně došlo i na základě častých podnětů ze strany cestujících na znečištění látkových potahů. Zatím jsou plastové sedačky zkušebně v jedné tramvaji, pokud se osvědčí je v plánu jejich postupná instalace i do dalších vozů.

„V uplynulých měsících jsme přistoupili k postupnému hloubkovému čištění všech sedaček v tramvajích i autobusech. V některých případech ale na potazích i přes důkladné vyčištění zůstávají skvrny, které jsou poté předmětem stížností cestujících. Proto jsme hledali i jiné možnosti, jak situaci dlouhodobě řešit“ vysvětlil předseda představenstva DPMO, a.s. Jaroslav Michalík.

Na konci minulého roku bylo rozhodnuto o zkušební instalaci plastových sedaček. Pokud se osvědčí dojde postupně k jejich instalaci i do dalších vozů. „K obměně by v tom případě došlo postupně buď s nákupem nových vozů, pří větších opravách nebo v případě pravidelné výměny sedaček na základě stáří či opotřebení,“ doplnil dopravně - provozní náměstek DPMO, a.s. Pavel Zatloukal. Významným faktorem pro testování jiného druhu sedaček jsou i náklady na údržbu látkových potahů, u plastových sedátek se předpokládá v této oblasti finanční úspora.

Zatím se cestující s plastovými sedačkami mohou setkat ve voze číslo 252, který nejčastěji obsluhuje linku X4 nebo linku 1.

Všechny aktuality

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.