Náměstí Hrdinů je opraveno, práce pozdrželo odhalení starého mostu

Společně se srpnem skončila v pondělí i rekonstrukce křižovatky na náměstí Hrdinů. Zahrnovala opravu vozovky podél tramvajového ostrůvku a zajištění stability trakčních stožárů.

„Oprava komunikace nijak nezměnila uspořádání křižovatky s ulicí 8. května a nebyl dotčen způsob jejího provozu. Pracovalo se zejména na zpevnění podloží a vytvoření nových konstrukčních vrstev vozovky, aby odpovídaly současnému dopravnímu zatížení,“ objasnil investiční náměstek primátora Martin Major.

Vozovka byla nově předlážděna žulovými kostkami a stavební úpravou prošlo výškové řešení a odvodnění komunikace. Součástí opravy bylo i předláždění chodníku a obnova smyček světelné signalizace.

Během opravy byla neočekávaně odhalena klenba původního mostu přes náhon Mlýnského potoka. Duté prostory pod ní vyplnili dělníci speciálním zálivkovým betonem, aby nedošlo k její deformaci, což protáhlo termín rekonstrukce o deset dnů.

Současně s opravou vozovky opravil Dopravní podnik města Olomouce výhybkové zhlaví v Legionářské ulici a na náměstí Hrdinů zvýšil nástupní ostrůvek o osm centimetrů, čímž byla dovršena oprava celé plochy náměstí Hrdinů. Letošní oprava přišla na 4,6 milionu korun.

 

Zdroj: STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.