Hromadná doprava zůstává v provozu

Sdružení dopravních podniků, které zaštiťuje 21 dopravních podniků v ČR, neustále monitoruje vývoj dění okolo nákazy koronavirem Covid-19. Všechny členské dopravní podniky pružně reagují na aktuální situaci a přistupují k potřebným opatřením tak, aby cestující i nadále vnímali městskou hromadnou dopravu jako spolehlivou a využívali ji bez obav.

Chráníme řidiče i cestující,“ uvádí předseda Sdružení dopravních podniků ČR Tomáš Pelikán,

„Zákaz nástupu a výstupu předními dveřmi, dočasné omezení prodeje jízdenek u řidiče, to jsou opatření, která přijaly jednotně všechny dopravní podniky v ČR a vedou k dodržování bezpečné vzdálenosti mezi cestujícími a řidiči. Tato opatření, která byla přijata již v polovině března, se ukázala jako správná a vedla k minimalizování výskytu nakažení právě u řidičů.“

Pro zvýšení ochrany cestujících slouží zavedení pravidelného větrání vozidel na konečných zastávkách a automatické otevírání středních a zadních dveří v zastávkách. Všechny dopravní podniky ve svých vozovnách denně důkladně vozidla dezinfikují a ionizují. Dopravní podniky Praha a Plzeň zkoušejí i aplikaci moderních nanotechnologií a dezinfekčních přípravků na bázi polymerů s dlouhodobou deklarovanou účinnosti. Obzvlášť pečlivě probíhá dezinfekce madel a dalších prvků ve vozidlech, ve větších městech se madla dezinfikují na konečných zastávkách i během dne.

„Chceme všem našim cestujícím touto cestou poděkovat nejen za dodržování hygienických pravidel ve vozidlech a na zastávkách MHD, ale především za to, že zachovávají veřejné dopravě věrnost a nepřesunuli se do aut. Poděkování patří rovněž všem zaměstnancům dopravních podniků, kteří se podílejí na bezvadném fungování MHD i v těchto složitých časech,“ dodává Tomáš Pelikán.

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.