Výtvarná soutěž pro děti

Na tři sta žáků a dětí z pětadvaceti olomouckých mateřských a základních škol se zúčastnilo již 14. ročníku Výtvarné soutěže Bezpečná Olomouc, kterou pořádá Nadace Bezpečná Olomouc ve spolupráci se ZŠ Komenium.

Protože Nadace slaví letos své 25. výročí a Dopravní podnik města Olomouce slaví dokonce již 120. výročí vzniku, tvořili mladí umělci tentokrát výtvarná díla na téma ”Jak se správně chovat ve veřejné dopravě“. Při této činnosti, která probíhala nejčastěji v hodinách výtvarné výchovy, mohli pedagogové hovořit s žáky též o problematice bezpečnosti a čerpat z jejich vlastních zážitků, představivosti a motivovat je ke kresbě a malbě na toto téma. Nad letošním ročníkem převzal záštitu náměstek primátora Martin Major, který má dopravu ve své gesci.

Výtvarná soutěž byla završena ve čtvrtek 23. května 2019 ve freskovém sále Základní školy Komenium vernisáží žákovských a dětských výtvorů, mezi kterými byly kresby, malby, skládačky nebo prostorová díla. Předseda Správní rady nadace Ivan Langer spolu s ředitelem školy Františkem Vlčkem a předsedy Dozorčí rady a představenstva dopravního podniku Josefem Kaštilem a Jaromírem Machálkem předali diplomy, čestná uznání, knižní a výtvarné odměny za nejlepší díla.

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.