Konec polstrovaných sedaček v MHD? Je v nich prach a špatně se čistí, říkají dopravci

 

Ke změně se rozhodli například dopravci v Olomouci. „Ohlasy máme zatím vesměs pozitivní. Sice občas slýcháme, že plastové sedačky nejsou tak pohodlné jako ty měkké látkové, ale zároveň většina cestujících preferuje čistotu. Navíc vidí, kam sedají,“ řekla mluvčí olomouckého dopravního podniku Anna Sýkorová.

Hlavní výhodou nových sedaček by měla být jejich odolnost proti vandalům a také levná a rychlá údržba. Olomoucký dopravní podnik na ně chce přecházet postupně. Obyvatelé Brna mají naopak éru plastových sedaček za sebou. Cestujícím totiž nevyhovovaly. V zatáčkách na nich klouzali a v zimě je studily.

„Vydáváme se cestou buď celočalouněných sedaček, které jsou ale bez polstrování, nebo sedaček, které jsou čalouněné pouze částečně v místě sedáku,“ uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková. Jde tak o kompromis – sedačky jsou pohodlné, zároveň ale jsou vhodnější na údržbu a hygieničtější.

 

 

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.