Novinky na stavbě tramvajové trati: na jedné křižovatce se změní provoz, druhou už otevřou

Ve dvou úsecích nezávisle na sobě probíhá v posledních měsících stavba tramvajové trati na Nové Sady. Jeden úsek je před supermarketem Albert, druhý na opačném konci Zikovy ulice na křižovatce se Schweitzerovou ulicí. V obou se bude měnit provoz.

V prvním z těchto úseků před obchodním domem Albert probíhaly v uplynulých týdnech výkopy, násypy konstrukčních vrstev, montáže kolejí a betonáž dalšího úseku pevné jízdní dráhy. Od 23. května již nebude možné vyjíždět kolem obchodního domu Albert na parkoviště u Penny a uzavřeno bude také „esíčko“ na souběžnou komunikaci s ulicí Zikova. Veškerý provoz z ulice Werichova bude poté směřován po souběžné ulici s ulicí Zikova do Rožňavské ulice. Odtud budou řidiči přímo vyjíždět do ulice Schweitzerova nebo přes sídlištní blok ulice Trnkovy do ulice Rooseveltova.

Druhým souběžným úsekem výstavby je samotná křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova. Tady se uskutečnila pokládka asfaltového souvrství v pravé části komunikace a tramvajové trati, montáže stožárů světelné signalizace a veřejného osvětlení. Začaly už také práce na dokončení chodníků a cyklostezek, které vedou kolem celé křižovatky. „K 30. květnu se bude tato křižovatka i chodníky zprovozňovat dle původního plánu,“ zdůraznil investiční náměstek primátora Martin Major.

Další změny u Billy plánovány nejsou, stavba zvládne svou práci za současného režimu omezení.

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.