Novou zastávku Kmochova už mohou využívat cestující

Nedávno dokončené rekonstrukce dvou úseků tř. Svornosti a s ní souvisejících uzavírek využilo město Olomouc také k opravě autobusové zastávky Kmochova ve směru do centra. Ta je nyní zcela bezbariérová a cestující ji už mohou využívat.

 

 

„Víme, že každá uzavírka a objížďka ve městě je pro řidiče nepříjemná. Chtěli jsme proto dobu omezení kvůli pracím na tř. Svornosti využít co nejefektivněji a rozhodli jsme se ve stejném termínu zrekonstruovat také autobusovou zastávku Kmochova směrem do centra,“ vysvětluje námětek primátora města Olomouce Martin Major. Stavební práce na autobusové zastávce navázaly na v létě dokončenou rekonstrukci plynovodu a nyní probíhaly souběžně s rekonstrukcí na tř. Svornosti.

„Zastávka byla ve zhoršeném stavebně technickém stavu a již nevyhovovala z hlediska bezbariérového nástupu do autobusů ani bezbariérového přístupu na nástupiště,“ popisuje důvody rekonstrukce náměstek Major. Nyní už je zastávka v bezbariérovém provedení a pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace vyhovuje. Osmnáct metrů dlouhé nástupiště bylo také předlážděno novou betonovou dlažbou 40/40 cm a celý zastávkový pruh dostal kryt ze superplastifikovaného betonu. Celkové náklady na opravu autobusové zastávky byly 1,2 milionu korun.

Sdílet

Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Sídlo společnosti:
Koželužská 563/1, Olomouc
+420 585 533 111

Společnost Dopravní podnik města Olomouce, a.s., IČO 47676639, sídlo Koželužská 563/1, 779 00 Olomouc, je členem koncernu statutárního města Olomouc, kde statutární město Olomouc, IČO 002 99 308, se sídlem Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, vystupuje jako řídící osoba.

Najdete nás také na:

YouTube Instagram Twitter

Copyright © 2024 Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Realizace © WINTERNET s.r.o.